Elektronica Onderhoud Remco

Menu

Design by

E-O-R

Free Hit Counter

Elektronica Onderhoud Remco

 

contact@e-o-r.nl     06-26415292

Het kan voorkomen dat je van het volgende probleem last ondervindt. Je zet je computer aan, werkt er een poosje mee, laten we zeggen een kwartier, en dan uit het niets gaat de computer uit of start hij opnieuw op. Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben, eentje ben ik er al vaker tegen gekomen, gelukkig is deze vrij eenvoudig op te lossen, namelijk als volgt.


 

Het kan zijn dat je computer door de jaren heen van binnen helemaal stoffig is geworden. Dit is niet zo gek, vaak staan computers op de grond waar veel stof is, en dan komt er nog is bij dat een computer voorzien is van een inwendige luchtstroom, gecreëerd door hete onderdelen en ventilators. Deze verschijnselen trekken veel stof aan, met als resultaat een compleet verstofte computer. Bepaalde onderdelen in de computer, zoals het koelblok op je processor worden erg heet. Hier zit dan ook een ventilator op die lucht over de koelvinnen blaast. Vaak zitten de vinnen verstopt met stof. Hierdoor kan er geen goede luchtstroom meer plaats vinden, wat resulteert in een veel te hete processor.


 

Gelukkig heeft de computer een ingebouwde temperatuur sensor die te temperatuur bijhoudt. In de bios van je computer kun je soms instellen tot welke temperatuur de computer mag blijven werken. Vaak staat de bios zo ingesteld dat wanneer de processor heter wordt dan +/- 70 graden Celsius, hij vanzelf uitgeschakeld wordt. Het kan zijn dat dit het probleem is.

Je kunt het best de stofzuiger pakken en de hele kast uitzuigen. Ga ook met een kwastje tussen de vinnen van de ventilator door, en zuig de heatsink (koelblok) zo schoon mogelijk.


 

Let op, je kan schade aan je computer aanbrengen door electro statische lading(ESD)! Voordat je begint kun je jezelf ontladen door een geaarde wandcontactdoos aan te raken, of een blank deel van je radiator. Draag liever geen wollen truien of fleece vesten.

PC valt uit