Elektronica Onderhoud Remco

Menu

Design by

E-O-R

Free Hit Counter

Elektronica Onderhoud Remco

 

contact@e-o-r.nl     06-26415292

Bijna iedereen kent het wel, je computer start langzaam op, tijdens het werken geeft de computer rare meldingen, soms blijft de cursor hangen, noem maar op. Deze verschijnselen noem ik "het dichtslippen" van je computer. Eigenlijk overkomt dit verschijnsel iedereen wel. En dan met name Windows gebruikers. Apple Macintosh heeft de goede eigenschap langer stabiel en snel te blijven.


 

Oorzaken:

Zodra je computer een internet verbinding heeft ontstaat de ellende. Tijdens het browsen word je van alle kanten bekogeld met reclame, virussen, spam, valse links etc. Wat belangrijk is, is door te hebben waar je wel en waar je niet op klikt. Je moet jezelf een wegbanen door alle "troep" op het internet. Je bent vast wel eens tijdens het browsen op een website uitgekomen waar geclaimd werd dat je de honderdduizendste bezoeker was. De meeste mensen snappen wel dat dit onzin is, toch zijn er genoeg die even klikken. Na wat door te klikken wordt er vaak op slinkse wijze software op je computer geïnstalleerd, die dan weer allemaal dingen gaat doen waar je absoluut niet op zit te wachten. Zo kom je op internet overal spam en virussen tegen, hoe meer daarvan op je computer geïnstalleerd is, hoe trager hij wordt.

Dan is er nog een volgend probleem; op de achtergrond draaiende software. Kijk voor de gein maar is bij je taakbar (rechts onderin). Wat heb je allemaal draaien? Veel mensen hebben programma's als MSN, Skype, Outlook, een virusscanner of een download programma allemaal op de achtergrond draaien. Dit vergt veel tijd bij het opstarten van je computer, maar neemt ook een deel van je snelheid weg tijdens het gebruik van je computer. Waar je op kan letten is het volgende, kijk bij de installatie van dergelijke programma's die je niet continu gebruikt, of je ook een vinkje kan uitzetten dat lijkt op "automatically start when windows starts".

 

 

Oplossing:

Als je computer eenmaal traag is, is er eigenlijk maar één goede manier om er vanaf te komen... een herinstallatie. Je kunt wel aan de gang gaan met programma's die je register opschonen, of een defragmentatie uitvoeren, vaak ben je niet 100% van het probleem af. Met een herinstallatie wel. Dit komt op het volgende neer, eerst backup je al je data, mail, foto's muziek en dergelijken, vervolgens formatteer je de harde schijf (helemaal leeg maken), en daarna installeer je Windows opnieuw. Na het installeren van de benodigde drivers voor je hardware, en het installeren van de nodige software, is je computer weer net zo snel als toen je hem voor het eerst aanzette. Super toch?

Trage Computer